Νέα / Ανακοινώσεις

Εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας αντί συμβατικών λεβήτων πετρελαίου
Δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπτέμβριος 2011

Εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας αντί συμβατικών λεβήτων πετρελαίου

Έως και 80%* εξοικονόμηση χρημάτων για Θέρμανση - Ψύξη και Ζεστό Νερό χρήσης με Αντλία Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας. Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή είτε για σπίτι με εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης (σε ανακαίνιση ή μη) οι αντλίες θερμότητας παρέχουν θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, έως και 80%*, σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα που χρησιμοποιούν λέβητα και καυστήρα.

3 kWh Δωρεάν ενέργεια από το περιβάλλον 
+ 1 kWh  Ηλεκτρική ενέργεια
4 kWh  Αποδιδόμενη θερμική ενέργεια

Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι πολύ απλή. 
Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος, του οποίου την ενέργεια η αντλία θερμότητας μετατρέπει σε θέρμανση. Η μετατροπή αυτή για να επιτευχθεί απαιτεί την κατανάλωση μικρού μόνο ποσού ηλεκτρικής ενέργειας. 

Για παράδειγμα: 3 kWh ανανεώσιμης ενέργειας + 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδουν 4 kWh θερμικής ενέργειας.

 

Πετρέλαιο ή Αντλία Θερμότητας;

Χωρίς διαδικαστικά (συντήρηση λέβητα, προμήθεια πετρελαίου κ.λπ.)Εγκαθιστώντας στο χώρο σας αντλίες θερμότητας θα απαλλαγείτε από επιπλέον υποχρεώσεις και κόστη, γιατί απλά δεν απαιτούνται σύνθετες και ακριβές διαδικασίες συντήρησης.

Πληρώνεις αφού καταναλώσεις
Δε χρειάζεται να προπληρώσετε για τα έξοδα λειτουργίας και δεν δεσμεύετε χρήματα από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

Ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου
Τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπόκεινται σε έντονες μεταβολές τιμής, όπως αυτές των στερεών και υγρών καυσίμων. Έτσι αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις που πιθανόν να σας βγάζουν εκτός προγραμματισμού.

Eγκατάσταση εύκολα, γρήγορα και καθαρά
Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα και εύκολα. Δεν απαιτείται καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων και αποφεύγετε πρόσθετες εργασίες στο χώρο σας. Επίσης δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης, καθώς η εξωτερική μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί έξωτερικά ακόμα και στο μπαλκόνι σας.

Φορολογικά Οφέλη - Επιδοτήσεις 
Τυχόν επιχορηγήσεις ή φορολογικές ελαφρύνσεις υπολογίζονται με βάση τον ονομαστικό βαθμό αποδοτικότητας (COP, λαμβάνοντας όμως υπόψη και το μέσο ετήσιο βαθμό αποδοτικότητας (SPF). Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Carrier & Toshiba διαθέτουν κορυφαίο βαθμό αποδοτικότητας (έως 4,77) τόσο σε ονομαστικό όσο και σε εποχικό φορτίο καλύπτοντας τις απαιτήσεις των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών.

Προστασία του περιβάλλοντος
Οι αντλίες θερμότητας με υψηλό ονομαστικό και εποχικό βαθμό απόδοσης κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών του CO2 στην ατμόσφαιρα (Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/EC/ RES Directive, § 2).

Οι αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba χρησιμοποιούν το ψυκτικό ρευστό R-410A που είναι φιλικότερο στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της συντήρησής τους μπορούν να συλλέξουν εντός της εξωτερικής μονάδας το ψυκτικό τους ρευστό, μέσω του ενσωματωμένου συστήματος άντλησης ψυκτικού ρευστού, ελαχιστοποιώντας έτσι τις διαρροές προς το περιβάλλον.

Αθόρυβη λειτουργία
Οι αντλίες θερμότητας Carrier είναι εξαιρετικά αθόρυβες. Οι εξωτερικές μονάδες είναι σχεδιασμένες με στόχο τη μείωση κάθε πιθανού θορύβου διαθέτοντας πολλαπλές διατάξεις ασφαλείας.

Τεχνολογία Inverter
Η τεχνολογία μεταβλητών στροφών (Inverter) που χρησιμοποιούν οι αντλίες θερμότητας Carrier επιτρέπει την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας έναντι των παραδοσιακών συστημάτων σταθερών στροφών. 
Οι αντλίες θερμότητας αυξάνουν βαθμιαία την ισχύ που απαιτείται για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Το χαρακτηριστικό αυτό μειώνει τις μηχανικές καταπονήσεις, αποφεύγει τα ηλεκτρικά φορτία αιχμής και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Απόδοση σε ακραίες θερμοκρασίες
Οι αντλίες θερμότητας Carrier ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις θέρμανσης - ψύξης ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες περιβάλλοντος (-20oC το χειμώνα ή +43oC το καλοκαίρι) ενώ τα συστήματα διαθέτουν και ενσωματωμένη αντιπαγετική προστασία. Επιπλέον παρέχουν τη δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού σε διαφορετικές θερμοκρασίες, για να ανταποκρίνονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές ανάγκες.

« Επιστροφή σε όλες τις ανακοινώσεις
Web Design & Development by Generation Y

Αφοί Καραγιάννη Ε.Π.Ε. - Συστήματα Κλιματισμού & Θέρμανσης
Λ. Βουλιαγμένης 133, 17453 Γλυφάδα, Αθήνα
Τηλ.: 210 8941156, Τηλ. Service: 210 8947225, Fax: 210 8941156, e-mail: info@kbclima.gr
Συνεργάτης δικτύου Carrier™ Toshiba™ Hellas & Daikin™ Hellas