Νέα / Ανακοινώσεις

Νέο VRV με CO2 από την Daikin
Δημοσιεύθηκε στις 04 Φεβρουάριος 2011

Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του VRV με CO2 από την Daikin

Η εταιρεία Daikin παρουσιάζει διεθνώς το πρώτο VRV με CO2. Το CO2– χημική ονομασία R744 – έχει από τις χαμηλότερες τιμές Global Warming Potential (GWP=1) και Ozone Depletion Potential (ODP=0) μεταξύ των υπαρχόντων ψυκτικών μέσων.

 

Το CO2 έχει υψηλή ογκομετρική απόδοση, είναι άφλεκτο και μη τοξικό. Είναι φυσικό συστατικό και έχει χαμηλό κόστος. Όλες παραπάνω ιδιότητες μαζί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, κατατάσσουν το CO2 ως ένα καλό ψυκτικό μέσο. Η χρήση του CO2 σε συστήματα κλιματισμού VRV, αποδεικνύει την ευαισθησία της Daikin και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Το VRVμε CO2 ως ένα πρωτοποριακό σύστημα, υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες στο σχεδιασμό και την κατασκευή του ψυκτικού κυκλώματος μέσω των δύο (2) swing συμπιεστών που εξελίχτηκαν από το 2002 στην Ιαπωνία, του εναλλάκτη θερμότητας τριών (3) σειρών, της νέας εκτονωτικής και τετράοδης βαλβίδας για λειτουργία σε υψηλότερες πιέσεις και της ανάπτυξης του κυκλώματος του διβάθμιου intercooler για τον έλεγχο της κατάστασης του ψυκτικού μέσου.

 

Με την πλήρη σειρά «έξυπνων» κεντρικών αλλά και ανεξάρτητων συστημάτων ελέγχου, το σύστημα αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση κλιματισμού.

 

Το VRV με CO2 έχει παρόμοια όρια λειτουργίας εξωτερικών θερμοκρασιών με το αντίστοιχο σύστημα με R410a. Έχει υψηλό βαθμό απόδοσης κυρίως στη θέρμανση (COP) και ως εκ τούτου το σύστημα συνίσταται σε εφαρμογές που οι απαιτήσεις σε θέρμανση είναι αυξημένες συγκριτικά με τις αντίστοιχες σε ψύξη.

 

Το νέο VRV με CO2 αποσκοπεί στο να αναδείξει, νέες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και όχι στο να αντικαταστήσει το VRVμε R410a.

 

Η Daikin αναμένει θετική ανταπόκριση τόσο από τις δημόσιες αρχές όσο και από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που ευαισθητοποιούνται ως προς την εγκατάσταση και χρήση συστημάτων κλιματισμού χωρίς υδροφθοράνθρακες.

 

« Επιστροφή σε όλες τις ανακοινώσεις
Web Design & Development by Generation Y

Αφοί Καραγιάννη Ε.Π.Ε. - Συστήματα Κλιματισμού & Θέρμανσης
Λ. Βουλιαγμένης 133, 17453 Γλυφάδα, Αθήνα
Τηλ.: 210 8941156, Τηλ. Service: 210 8947225, Fax: 210 8941156, e-mail: info@kbclima.gr
Συνεργάτης δικτύου Carrier™ Toshiba™ Hellas & Daikin™ Hellas