Νέα / Ανακοινώσεις

Altherma Monobloc: όλα τα πλεονεκτήματα, σε μία απλουστευμένη εγκατάσταση
Δημοσιεύθηκε στις 04 Φεβρουάριος 2011

Η επιτυχημένη αντλία θερμότητας Altherma™ της Daikin συμπεριέλαβε στις εκδόσεις της και το Monobloc Altherma™. Σε αντίθεση με την αρχική έκδοση που περιελάμβανε την εξωτερική μονάδα με την αντλία θερμότητας και την εσωτερική μονάδα με το υδραυλικό μέρος, η νέα έκδοση συνδυάζει και τα δύο στην εξωτερική μονάδα κάνοντας την εγκατάσταση πολύ πιο απλή διατηρώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της αρχικής σχεδίασης.

Απαιτούνται μόνο υδραυλικές συνδέσεις

Το ψυκτικό κύκλωμα εμπεριέχεται στη μονάδα και δεν απαιτείται κανενός είδους ψυκτική σύνδεση ή γενικότερα επέμβαση ψυκτικού εγκαταστάτη στη μονάδα. Σαν αποτέλεσμα, το  Altherma™Monobloc  μπορεί να εγκατασταθεί από οποιονδήποτε εγκαταστάτη θέρμανσης.

Ο χρόνος εγκατάστασης σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση έχει επίσης      μειωθεί συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του συνολικού κόστους της εγκατάστασης.

 

 

Επιπλέον λειτουργίες έχουν προστεθεί για να διασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του υδραυλικού μέρους σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, ο κυκλοφορητής του συστήματος ενεργοποιείται όπως επίσης και η εφεδρική αντίσταση όταν η εξωτερική θερμοκρασία βρίσκεται κοντά ή κάτω από τους 0°C. Η ίδια αντίσταση μπορεί να προσφέρει επιπλέον ενέργεια σε δυσμενείς συνθήκες (πολύ κρύες μέρες) αποφεύγοντας έτσι την υπερδιαστασιολόγηση του συστήματος.


Διατήρηση των πλεονεκτημάτων του αρχικού Altherma

Η έκδοση  Monobloc  διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του αρχικού συστήματος. Η απόδοση παραμένει πολύ υψηλή, με έως και 5kW  προσφερόμενη θερμότητα για κάθε  1kW  καταναλισκόμενης ισχύος.

Είναι η ιδανική λύση για συνδυασμό με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και σώματα χαμηλών θερμοκρασιών. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μονάδες  fan  coil  για θέρμανση και ψύξη του χώρου σας. Το σύστημα υποστηρίζει όλο το εύρος δοχείων ζεστού νερού χρήσης και παράλληλα τη δυνατότητα σύνδεσης με ηλιακά συστήματα για την αποδοτικότερη παραγωγή του νερού αυτού.

 

« Επιστροφή σε όλες τις ανακοινώσεις
Web Design & Development by Generation Y

Αφοί Καραγιάννη Ε.Π.Ε. - Συστήματα Κλιματισμού & Θέρμανσης
Λ. Βουλιαγμένης 133, 17453 Γλυφάδα, Αθήνα
Τηλ.: 210 8941156, Τηλ. Service: 210 8947225, Fax: 210 8941156, e-mail: info@kbclima.gr
Συνεργάτης δικτύου Carrier™ Toshiba™ Hellas & Daikin™ Hellas